Egy helyi vállalkozótól kaptak segítséget a hajléktalanok, a Vöröskereszt osztotta szét az élelmiszercsomagokat

Megosztás

Összesen ezer fejadagnyi konzervételt osztottak szét az igazán rászorulók között, hogy a hajléktalanoknak is legyen karácsonya.

Küldetéséhez és hagyományaihoz hűen jótékonysági akciók sorát bonyolította a héten a karitatív szervezet. A Baross Gábor utcai intézmény parkolójában felállított sátorban pénteken egy olyan vállalkozás több száz tartós élelmiszercsomagját osztották ki, mely ez irányú tevékenységét szintúgy nem ma kezdte – írja a Minap.

Hétfő délután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Képalkotó Diagnosztikai Centrumának támogatásával a Szinva teraszon várták meleg étellel a Magyar Vöröskereszt munkatársai a rászorulókat.

Duberné Dunaveczki Éva, a gondozóközpont intézményvezetője hangsúlyozta: személy szerint nagyon büszke arra, hogy a cég dolgozói immár negyedik esztendeje készítik el a rászorulóknak csomagjaikat. A Luis Garage Kft. első alkalommal babgulyással érkezett, majd a járvány miatt a konzervekre álltak át, aminek révén az eléjük járulóknak immár dupla adagot tudnak biztosítani – vagyis az ezúttal is kiosztott ötszáz csomag voltaképp ezernek felelt meg.

Komonyi Lajos ügyvezető a portál érdeklődésére felidézte indíttatásuk gyökerét: 2018-ban munkát keresett náluk egy férfi, akiről hamar kiderült, hogy hajléktalan. Őt és kollégáit valósággal sokkolta, mennyire sanyarú körülmények között élnek embertársaik. Miután kerítettek neki szállást és munkahelyet, felkeresték a Vöröskeresztet, s elhatározták, hogy még azon év végén annyi ennivalót porcióznak a szegényeknek, amennyit csak tudnak. 

Kapcsolódó cikkek